Data: 05 dec.. 2017, Ora publicării:13:36

Regele Mihai a murit! România este în DOLIU

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I al României a murit astăzi, la vârsta de 96 de ani. Într-un comunicat postat pe romaniaregala.ro, Secretariatul Regal a anunțat decesul Majestății Sale.

Conform comunicatului, Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață, azi, 5 decembrie, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția.

La căpătâiului Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară, iar în cursul zilei de miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

La sfârșitul lunii noiembrie, Principesa Maragreta, custodele Coroanei Regale, a precizat, la un eveniment că sănătatea Majestății Sale, Regele Mihai, „pălește”.

Era pentru prima oară când Principesa Margareta vorbea public despre starea de sănătate a regelui.

„Tatăl meu, Regele Mihai, obişnuia să prezideze astfel de recepţii chiar în această încăpere, dar în circumstanţe foarte diferite. Pentru România acelor vremi, condiţiile erau sumbre; ne confruntam fie cu dominaţia nazistă şi fascistă, fie cu dominaţia Uniunii Sovietice a lui Stalin.

Îmi pare rău că Majestatea Sa Regele nu poate fi în această seară cu noi, dar ştiu că ar fi primul care ar evidenţia faptul că România este, astăzi, într-o poziţie incomparabil mai bună: ţara noastră este membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice, o reţea de organizaţii care face absolut imposibilă o nouă împărţire a sferelor de influenţă în Europa şi, prin urmare, nu numai că ne sprijină stabilitatea astăzi, dar şi asigură securitatea şi prosperitatea noastră în viitor”, a afirmat principesa Margareta.

REGELE MIHAI A MURIT. În vârstă de 96 de ani, Regele Mihai era până azi singurul lider de stat rămas în viață, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

În ultima perioadă, regele a fost internat la o clinică din Elveția, acolo unde a suferit și o intervenție chirurgicală, după cum a anunțat Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regelui.

”În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care familia şi ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea dinastiei şi a statului român modern”, transmitea Regele Mihai, în perioada în care a fost făcut anunțul retragerii.

Domnia lui Mihai I a început când avea doar șase ani, în 1927, după moartea bunicului său, Ferdinand, şi în urma renunţarii la tron a lui Carol al II-lea (decembrie 1925). A fost detronat de tatăl său, după doar trei ani, dar a revenit la tron.

Sursa: vip24.ro
Data publicării: 05 dec.. 2017, Ultima actualizare: 05 dec.. 2017 13:39
Scris de , în News
Comentarii
 1. Miriam Rosenberg , 6 decembrie 2017 la 0:03

  A FOST ,ESTE SI VA RAMANE CEL MAI BUN ROMAN DE PE PAMANT.ODIHNA VESNICA MAJESTATE.

 2. Andrei Alexe , 7 decembrie 2017 la 17:50

  REMARCABIL CONDUCĂTOR DE STAT, MONARHUL NOSTRU, MIHAI I, AR FI PUTUT, PRINTR-O ABILĂ ŞI ÎNŢELEAPTĂ DISPUNERE, READUCEREA PE SCENA POLITICĂ A STATULUI ROMÂN MODERN….DAR, SETEA DE SÂNGE A COMUNISMULUI ÎN AGONIE, NE TOT DUCE DE RÂPĂ. PĂCAT DE NOI, TOŢI ROMÂNII …!

 3. Lacatusu Patricia simona , 7 decembrie 2017 la 21:06

  ŞANSA ROMANIEI IN VIITOR ESTE CLAR : MONARHIA !
  REGRET CĂ NU A FOST READUS PE TRONUL TĂRII NOASTRE !
  TINERII DIN 1989 ( eram studenta pe
  atunci ) si-au dorit democratia dar din NEFERICIRE LE-A FOST CONFISCATA !
  SPER CA PRINTRE POLITICIENII DE AZI , SA EXISTE TINERI DE ATUNCI SI SA REPUNA ROMANIA PE UN TRASEU ISTORIC NORMAL , SA LASAM MOŞTENIRE COPIILOR NOŞTRI O ȚARA MONARHICA !
  REGRETE PROFUNDE !
  CONDOLEANȚE SINCERE INTREGII FAMILII REGALE !
  CU RESPECT SI CONSIDERATIE !

 4. Manescu Gabriela Paula , 8 decembrie 2017 la 21:48

  Regret profund ca Majestatea Sa, Regele Mihai, ne-a parasit, ne-a last singuri pe noi ,acei oameni care am vrut sa schimbam din temelii structura politica. Dar am fost si suntem in minoritate acei oameni care gandim. Regret profund ca ne-a lasat singuri cu aceasta haita de lupi ce conduc destinele unei natiuni frante, din anul 1947 si pana in prezent. Majestatea Sa, s-a dus printre ingeri;; ca de altfel si ultimul mohican, maele om politic- Corneliu Coposu. Condoleante Sincere Intregii Familii Regale,! Cu deosebit respect,Gabriela Manescu